Blokvognstransport

Tungt og/eller omfangsrigt, vi har blokvognen

Vi bliver tit spurgt om vi lige kan sende en blokvogn. I de fleste tilfælde kan transporten løses med en almindelig sættevogn, men når vægten eller omfanget af godset kræver det så har vi også ‘rigtige’ blokvogne.

Men uanset hvad vi kalder den, skal der ved transporter der overstiger de normale vægte og dimensioner ansøges om tilladelse til særtransport.

Fortryllet sættevogn

Som reglerne er i dag kan et lastbilvogntog veje op til 56 ton, uden det kræver tilladelser eller særlige hensyn.

Men de fleste lastbiler og sættevogne har en højere teknisk totalvægt, og kan derfor godkendes til at være blokvogne. Før i tiden betød det at sættevognen var ‘dobbelt’ registreret, med både en normal nummerplade, samt en blokvogns nummerplade.
I dag er denne ordning afløst af blot den normale nummerplade, og så en attest fra synsvirksomheden der påviser hvor stor en totalvægt og akseltryk der må køres med.

Vi har sættevogne der som blokvogne typisk kan øges fra 56 ton totalvægt til 76+ ton.

‘Rigtige’ blokvogne

Når vægten eller omfanget kræver det, kan der være brug for en rigtig blokvogn. En sådan er typisk konstrueret i et modulsystem, således at den kan tilpasses den enkelte opgave.

Vores største blokvogn består af:

  • En 4 akslet sættevognstrækker
  • Et svanehalsmodul med hydraulisk lastoverførsel.
  • Et akselmodul med 3 tvangsstyrede pendel-aksler.
  • En 3 meter bred udtrækkelig ladseng, eller en ‘spine’ (Jernramme der muligør at lasten kan nedsækes til at svæve blot få centimeter over vejen.
  • Et akselmodul med 6 tvangsstyrede pendel-aksler.

I sin maksimale konfiguration kan denne medtage ca. 100 ton last.

Kontakt os

Uanset om du ønsker et uforpligtende tilbud på din transport-/montageopgave, eller om du er interesseret i mere information og gode vejledning, så er du altid velkommen til at kontakte os på:.​

+45 8624 6000
bomholt@bomholt.dk